DUS… Zo begon het

Duurzaamheid zit in ons DNA. Verderop aan het Amsterdam-Rijnkanaal slaagde onze grote broer DeFabrique er al in een historisch pand te herbestemmen tot evenementenlocatie. De Utrechtse Stadsvrijheid (DUS) heeft een soortgelijk verhaal.

Onze roots

Creativiteit zit hier in de bodem. Vanaf de jaren ‘60 vestigde de tekenkamers van de DEMKA-fabriek zich hier. Na de sluiting van de fabriek in 1983 kocht bouwbedrijf Jurriëns het pand en restaureerde het naar ontwerp van de Utrechtse architect Jan Bakers. Duurzaamheid stond voorop. Goede isolatie, authentieke materialen waarborgen, warmtepompen en slimme verlichting vormden de succesformule.

"Het authentieke karakter van DEMKA-noord is met liefde gerestaureerd om jouw team te inspireren."

Duurzame catering

De mix van de creativiteit en duurzaamheid proef je terug in de catering. Bij DUS doen we het graag net een beetje anders. Lokale sapjes, rietjes van karton, bier van de meest duurzame brouwerij Gulpener en zo gaat de lijst nog wel even door. Kom jij ook proeven op onze meeting playground?

Ontmoet ons team

I don't think that architecture is only about shelter, is only about a very simple enclosure. It should be able to excite you, to calm you, to make you think.